Snygg Design på projektordukar

Kingpin har fokuserat på design och funktion i produktutvecklingen.

Bra produkter till överkomliga priser är vår strategi och genom att lägga vikt vid formgivningen har vi kunnat erbjuda konsumenten en estetiskt tilltalande produkt som passar in i moderna hem och offentliga miljöer. För oss är det viktigt att en produkt fungerar fint i hemmiljö och att en annan är anpassad för offentlig miljö! Vi har därför lite olika produkter mot respektive marknad.

Första produkten som Jonas ritade åt oss var Crown Electric Screen som är en filmduk där vi tänkt tvärt om på duktyget! Istället för att duken kommer ut i bakkant av dukkassetten som “vanliga” filmdukar gör ville vi vända på steken. Duktyget kommer på denna produkten ut i framkant och då får man ett 7 cm glapp mot väggen där man kan ha tavlor eller en platt tv eller liknande. En enkel åtgärd som skapar en helt ny funktion, men det för också med sig att fabrikslokalerna måste vara mycket rena när man skall rulla ett vitt duktyg med känsliga sidan utåt… Men problem är till för att lösas och fabriken fick göras tätare och renare, städning varje dag och högre puts på alla bord. Ny produkt med högre krav förde med sig bättre ordning och trevligare arbetsmiljö! Win – win får man väl säja!

“Kingpin Screens har förstått vikten av att tänka design redan från start. Tack vare ett tätt samarbete kring funktion och design har vi nått långt med produktutvecklingen. Satsningen innebär många nya idéer som kommer er kunder tillgodo i framtida smarta produkter.”

Jonas Rylander, Fish Design