Kingpin Screens, det här är vi!

Kingpin Screens startade våren 2003 med en enkel motordriven filmduk i lågprissegmentet. Då prisnivån var helt ny för marknaden, en motordriven filmduk för ca 4000 kr (mot tidigare 8000 kr), var succén omedelbar. Med tiden som
bolaget växte lade vi om kursen från att uteslutande ha köpt in och brandat produkter till att börja med egen produktion. I samband med uppstart av egen fabrik höjdes kvalitetsnivån avsevärt.

Vår första produkt ur egen produktion var Crown Electric Screen. Den kom hösten 2006 och blev en milstolpe.
För första gången fanns en produkt med pris från lågprissegmentet men med kvalité som övriga tillverkare i Europa. Kort sagt, man får mycket bra pris/prestanda när man köper Kingpinprodukter.

Manuell filmduk för hemmabio och kontor, i snygg kontorsmiljö, från KingpinKingpin Screens finns, i början av 2022, i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Ungern, Holland och Belgien. Vi är 3 st personal på huvudkontoret och 5 st i produktionsanläggningen.

Sedan start har vi satsat på att vara en leverantör med stora lager, vi vill att alla modeller alltid skall finnas tillgängliga.
Vi har därför alltid lager på ca 2500 st filmdukar. Därför kan vi förhoppningsvis alltid leverera volym av samtliga
modeller och i största möjliga mån slippa retliga restorders.

Tack vare stora lager kan vi också leverera snabbt, något som är viktigt idag. När en konsument väl har valt sin
projektor ska han inte behöva vänta 2-3 veckor på att filmduken ska produceras. Normalt skickar vi alla dukar från vårt lager dagen efter order. Kommer ordern före 11.00 är chansen stor att den går från oss samma dag.

Snygg Design

Design är en viktig del för Kingpin Screens. Vi utvecklar själva våra produkter och kan därför designa dem för att passa in i moderna hem. Mjuka former, kvalitativa material och nya funktioner är delar som är viktiga för oss.

Kundservice är också viktigt, vi tar gärna hand om slutkunderna om det behövs. Om det uppstår problem hos
slutkunden efter att ni som återförsäljare sålt duken hänvisar ni kunderna till oss så löser vi det snabbt och smidigt för alla parter.

Produktion i Kina

Vi har vår produktion i Nanhai, Foshan i Kina. Där finns vi tillsammans med vårt systerföretag Swedflex som är en underleverantör inom plastindustrin, vi gör formgjuten plast och hjälper kunder med hela eller delar av sina projekt!

Med hopp om gott framtida samarbete!