Köpguide Projektorstativ

När man skall köpa en projektorstativ är det många små frågor som man funderar på. Vi tänkte här guida via några olika frågeställningar och hoppas att det hjälper dig att komma fram till vilken produkt som just du skall ha! Under guidens gång kommer vi att tratta ned frågorna och på slutet skall du kunna välja mellan de produkter som stämmer bäst med dina önskningar! Denna guide är under konstruktion, välkommen åter senare!

Stativ ut ifrån vägg eller ned från tak?

När du väljer placering på din projektor finns det ett par praktiska saker att ta reda på. Måste projektorn sitta (någorlunda) centrerat framför projektorduken, eller kan den placeras vid ena sidoväggen? Är takhöjden

Är taket platt eller är det snedtak??

Om du har ett lutande tak eller ett snedtak och skall montera upp en projektor där, då behöver du ha ett stativ med en justerbar fästplatta mot taket. Kingpin Screens har ett sådant stativ som heter Professional Projector Mount och det är ett förlängningsbart stativ som finns i tre längder: 30-44 cm, 50-77 cm och 70-117 cm långt! Detta stativ har också ett cable management system som tillåter dig att trä kablarna snyggt igenom stativröret och du får då en snygg och ren installation. Detta stativ finns i silver och vitt utförande! Mycket stabilt och bra! Passar alla projektorer som har en hålbild för montering med diameter under 31 cm.

hur långt ned behöver projektorn komma??

När du monterar upp din projektorduk så vill du att bilden hamnar på korrekt höjd!