Om Kingpin Screens

Kingpin Screens startade våren 2003 med en enkel motordriven filmduk i lågprissegmentet. Då var prisnivån helt ny för projektorduksmarknaden, en motordriven filmduk för ca 4000 kr (mot tidigare 8000 kr), och succén var omedelbar. Med tiden som bolaget växte lade vi om kursen från att uteslutande ha köpt in och brandat produkter, till att börja med egen produktion. I samband med uppstart av egen fabrik höjdes kvalitetsnivån avsevärt.

Vår första produkt ur egen produktion var ”Crown Electric Screen”. Den kom hösten 2006 och blev en milstolpe. För första gången fanns en produkt med pris från lågprissegmentet men med kvalité som övriga tillverkare i Europa. Kort sagt, man får mycket bra pris/prestanda när man köper Kingpinprodukter.

Kingpin Screens finns, i början av 2022, i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Ungern, Holland och Belgien. Vi är 3 st personal på huvudkontoret och 5 st i produktionsanläggningen.
Sedan start har vi satsat på att vara en leverantör med stora lager, vi vill att alla modeller alltid skall finnas tillgängliga. Vi har därför alltid lager på ca 2500 st filmdukar och 1500 st projektorstativ. Därför kan vi förhoppningsvis alltid leverera volym av samtliga modeller och i största möjliga mån slippa retliga restorders.

Tack vare stora lager kan vi också leverera snabbt, något som är viktigt idag. När du väl har valt din projektor ska du inte behöva vänta 2-3 veckor på att filmduken ska produceras. Normalt skickar vi alla dukar från vårt lager dagen efter order. Kommer ordern före 11.00 är chansen stor att den går samma dag.

Design är en viktig del för Kingpin Screens. Vi utvecklar själva våra produkter och kan därför designa dem för att passa in i moderna hem. Mjuka former, kvalitativa material och nya funktioner är delar som är viktiga för oss. Så snygga produkter med hög kvalitet, till ett lågt pris och med snabba leveranser är Kingpin Screens bidrag till marknaden!

Med hopp härliga filmstunder välkomnar vi dig som kund till Kingpin Screens!