Projektorduk för hemmabio

En projektorduk är mycket bra att ha till din Hembio som du bygger! En del projicerar mot vägg men då går man miste om en hel del som gör hemmabioupplevelsen bättre. Med en filmduk får du bättre kontrast och ett skarpare fokus för bilden. Man väljer mellan ett par olika varianter på dukar. Detta beroende på vilka möjligheter man har hemma i rummet som bioduken hemma skall sitta!

 

Ramspänd duk

Om du tänker dig att ha ett rum som är helt optimerat för projektor och duk! Då skall man gå på en ramspänd duk, med detta får du en helt slät projiceringsyta, vilket naturligtvis är det optimala. Vi har ett par olika varianter av ramspända dukar. Den ”vanliga” duken som vi säljer väldigt mycket av är en prisvärd duk som heter Velvet Frame Screen. Denna duk har en ram som är 83 mm bred runt hela filmduken. Ramen är klädd i svart sammet för att blocka ut ströljus runt bilden. På detta sätt gör man en mycket mörk yta runt om bilden och det ”lurar” ögat. Man upplever att kontrasten i bilden blir högre. Själva dukmaterialet är ett vanligt vitt helt neutral duktyg, naturligtvis bra för 4K upplösning. Här hittar du kategorin ramspända projektordukar.

Helt ny ramspänd duk av ALR-typ!

Projektorduk i vardagsrum med snygg tapet och coola möbler!

En annan modell som vi säljer är en mycket bra duk som heter Short Throw Frame Screen. Denna duk har samma sorts ram som Velvet Frame Screen men ett helt annat duktyg. Detta är optimerat för kortskjutande projektorer. Filmduken har en sorts lameller som släpper in ljuset från en snäv vinkel och sedan reflekterar ut det mot tittarna. Lamellerna mot övriga rummet är helt ljusokänsliga och icke reflekterande.

De blir därför (nästan) helt okänsliga för ströljus, som tex spottar, mot dukytan. Det gör att du kan få mycket bra bild i ett ljust rum. Du behöver därför inte jobba så mycket med mörkläggning. Denna projektorduk är också väldigt smidig i installationshänseende, ofta kan du ställa upp en kortskjutande projektor på en hurts. Hänga upp duken på väggen och sen är du klar! Det är allt som behöver göras!

En ny duk som är en variant på ramspänd duk, men utan ram, är vår Design Frameless Screen. Här göms ramen på bak/insidan och du projicerar bilden på 100% av framsidan. Mycket snyggt och effektfullt, passar kanske extra bra till museum och konstinstallationer. Funkar fantastiskt bra i offentlig miljö där man vill gömma undan projiceringsytan och överraska när bilden väl skall synas!

 

Motordriven Projektorduk / Electric Screen

De flesta som köper filmduk idag inhandlar en eldriven filmduk. Prisbilden är attraktiv och ofta kanske man inte kan bygga ett dedikerat rum i huset eller lägenheten. Då är det bra att ha en duk man kan köra ned vid användning och sen upp när rummet skall användas ”som vanligt” igen! En motordriven duk har fördelen att man inte drar i duktyget. Och tack vare detta håller sig materialet bättre under längre tid. Det som kan inträffa är annars att duktyget får vågor och mindre buktningar. Dock är det så att alla dukmaterial med tiden ändrar form en del. Man kommer därför alltid att få stå ut med lite vågor (om man inte väljer en ramspänd duk)!

Vår mest sålda projektorduk…

Kingpin har idag ett antal modeller och den mest kända är förmodligen Crown Electric Screen. Denna kan vara Sveriges mest sålda motordrivna filmduk. Det som är lite speciellt med denna duken är att duktyget kommer ut i framkant på kassetten. På de flesta andra modeller (både våra och konkurrenters) kommer duktyget ut i bakkant. Fördelen med att få ut duktyget i framkant är att man kan hänga upp hembioduken på väggen och låta duktyget gå framför tavlor och liknande. Snyggt och smart och tacksamt för alla som inte uppskattar ett par kvadratmeter vitt tyg på väggen…

En annan eldrivenmodell som vi har ett par varianter är Ellipse Electric Screen som är en traditionell motorduk med där duktyget kommer ut i bakkant. En annan variant på denna duk är Blackline Electric Screen som är samma duk fast i en svart kassett för att passa bra in i mörka hembiorum!

Om man vill ha en duk att bygga in i taket, så finns Kingpin Screens Inceiling Electric Screen. Denna gömmer man på ett riktigt fint sätt i innertaket. Denna modell passar det bäst in i kontorsmiljöer.

Här hittar du alla dukar i kategorin motordrivna projektordukar.

Installation av projektorduk i stora lokaler

Och sist men inte minst av motordukarna har vi installationsduken för skolor, aulor, sportsalar, kyrkor med mera. Vi pratar om Big Size Screen där vi har dukar i större storlekar. Här startar vi på 4 meters bredd och kommer ända upp till 12 meter. Denna duk går att få helt anpassad vid behov, slå oss en signal så löser vi vad ni än är ute efter!

 

Manuell Filmduk

Manuell filmduk för hemmabio och kontor, i snygg kontorsmiljö, från KingpinDen enklaste och oftast billigaste projektorduken är den manuella, vår modell heter Lite Manual Screen. Denna duken håller sig till de mindre storlekarna. Enkel, kraftfull och gedigen duk. Passar lika bra hemma som på kontoret! Här hittar du alla dukar i kategorin manuella projektordukar.

 

Golvstående dukar / Övriga modeller

När man inte vill ha en fast installation pga estestiska skäl eller för att man reser mycket i tjänsten. Då finns det fina alternativ bland våra produkter! King pin har alltid haft ett sortiment med både fasta och golvstående modeller! En av de billigaste projektordukarna är det klassiska trebensstativet som man enkelt bär med sig, Tripod Screen säljer alltid och har sin klara nisch på marknaden. Detta är en av de prisbilligaste dukarna och också mycket enkel att montera och ta med sig.

Vill man ha en exklusivare variant på samma produkt? Då finns Pull Up Screen där duken ligger i en snygg aluminiumkassett med inbyggt bärhandtag. Man placerar duken på golvet, fäller ut stödbenen och drar upp duken till önskad höjd! Klart på mindre än en minut!

Projektorduk även för utomhusmiljö

Om du behöver en riktigt stor projektorduk att köra ute eller inne? Då är vår Foldable Frame Screen ett utmärkt val! Det är fyra vesäntliga delar; duktyget, ramen till duktyget samt höger och vänster ben. Ramen och benen är endast i ett styck per del. Med smarta gångjärn och klickfästen så viker du ut delarna. Sedan klickas de fast så att ramdelarna får sin form. Inga delar att tappa bort och att sakna till nästa gång! Finns i bredder på 3, 4, 5 och 6 meter. Levereras med jordankare och linor om ni skulle ha utomhusvisning och det är lite vind…

Bordsstående projektorduk

Golvstående projektorduk för konferens från Kingpin ScreensSista duken vi skall berätta om här är en liten filmduk. Denna passar bra till resande säljare som skall ha små presentationer eller varför inte i sommarstugan eller i husvagnen. Kombinera denna ihop med en portabel miniprojektor och sätt upp i förtältet så har ni en utmärkt liten enkel hemmabio. Duken Tabletop Projection Screen finns i tre storlekar 30″, 40″ och 50″. Den mista duken har ingen svart ram runt bildytan men det har 40″ och 50″.

 

Kingpin Projektorduk

Sedan vi startade vår verksamhet år 2004 har vi jobbat med att ha bästa kvalité till ett överkomligt pris. Man skall helt enkelt få mycket för pengarna när man köper en Kingpin duk! Du köper direkt hos våra återförsäljare tex på Hembiobutiken! Undrar du nåt så är du välkommen att höra av dig, vi vill hjälpa dig att få till en bra hembio eller ett riktigt schysst konferensrum! Ring oss på 033-152290 eller maila oss på info@kingpinscreens.com